Posjetili smo sajam Ambiente 2011 u Frankfurtu na Majni te vam donosimo prilog. Prisjetili smo se i prve međunarodne vinske izložbe u Republici Hrvatskoj – Vino u Hrvata. U novom broju za vas smo pripremili, kao i uvijek, mnoštvo tema, poput okusa Rijeke, sirove kuhinje Nade Rocco, drugi dio priče o štruklima, intervjua s australskom kuharskom zvijezdom Tomislavom Martinovicem, portreta vinarije Roxanich, autohtone krškopoljske svinje, škole kuhanja s Marinom Sanguinetti, kiselog vrhnja, prirodnih sladila, sendviča, mramornoga kolača, caffe americano, cabernet franca...
Rijeka je grad urbanoga duha Mediterana i Srednje Europe, iznimne industrijske baštine te karnevala i rocka. Ima tradiciju tolerancije i multikulturalnosti, sažetih u sloganu Budi što jesi! Isprepletanje maritimne i kontinentalne klime nutritivno je prošaralo primorsku kuhinju. Bogato podmorje plavoga mulja s navodno najukusnijim škampima, samonikle aromatične biljke, krošnje maruna, šume bogate divljači i vrganjima…
Naša poznata glumica Nada Rocco prije nekoliko godina upoznala se s jedenjem i pripremanjem sirove hrane, što joj je otvorilo nove vidike i promijenilo život i zdravlje – nabolje. S nama je podijelila svoje omiljene recepte…
Dok prolazite jednom od deset dvorana impresivnoga frankfurtskog sajma Ambiente, srest ćete proizvođače sa svih strana svijeta, upoznati razne kulture pripreme hrane, običaje spravljanja i konzumacije, ukratko upoznati svijet za stolom. Posjetite s nama nekoliko štandova, upoznajte novitete i poslušajte priče osoba koje sa strašću smišljaju kako da vam priprema hrane i serviranje bude luksuz koji ćete poželjeti bez grižnje savjesti.