Da, čestitamo si uzajamno – svima nama koji smo sretni zbog te činjenice!
Nije da ne bismo voljeli da smo dobili neku konkretnu (financijsku) čestitku ministarstva gospodarstva, turizma, poljoprivrede ili kulture. Ali nismo (kao ni jednom u ove tri i pol godine). No, iskreno, nismo ni računali. Možda i zato što nismo (niti hoćemo) objavili intervju s nekim državnim dužnosnikom spomenutih ministarstava u našem časopisu. Brinemo se da u miru rade, a ne da pričaju.
Ali smo zato svesrdno poduprli proklamiranu turističku ideju kupajte se na Jadranu (ili u kadi) ili tako nekako! Zato u ovom broju prvi put nemamo inozemna odredišta (da vas ne dovodimo u napast), već smo vam pripremili (među ostalim brojnim prilozima) enogastronomske blagodati sjeverozapadne Istre, kao i brodsku kuhinju. Još vam donosimo stonsku tortu, intervju sa chefom stoljeća, te četvrti dio serijala o ocjenjivanju restorana (The San Pellegrino World's 50 Best Restaurants).
Ponosni smo što se potpunom nestanku reportaže u drugim hrvatskim časopisima redovito suprotstavljamo vlastitim izvornim pričama iz života i da nas direktorica marketinga ne kudi što olako trošimo potencijalne stranice za reklamu. Kako privlačna može biti vožnja redovitom linijom Dubrovnik – Šipan i natrag (uz ručak s posadom, naravno), provjerite u ovom broju.