Završavamo godinu sa zadovoljstvom što smo na neiskusnim leđima iznijeli prvih pet brojeva!
Kao mali izdavač, ponosni smo zbog potpuno nova koncepta, jedinstvena na tržištu zbog 99 posto tekstualnog i fotografskog materijala napravljena samo za naš časopis ili autorskih prava kupljenih baš za naše tržište. Bila riječ o potanko obrađenim domaćim ili stranim temama, naši su suradnici samo za vas gledali, kušali i doživljeno vam pokušali prenijeti kao ekskluzivu, koju sigurno nećete recikliranu pronaći u kakvoj drugoj tiskovini. Drago nam je ako smo uspjeli ostavili dojam neutralnosti, ako smo za vas pronašli nepoznato o poznatim temama, ako smo iz arhiva izvukli podatke o kojima ništa niste znali ili ako smo male teme stavili u središte vaše pozornosti.
Prva godina nekoga časopisa uvijek je (pre)ispitivanje s vlastite i one druge strane, procjenjivanje želja i mogućnosti. Biti jedinstven nije naš imperativ zbog samohvale, nego iz želje da vam pružimo ono što drugdje niste dobili. A da ćemo u tome ustrajati - samo kao ilustraciju - navodim da već od sljedećega broja krećemo s novim, originalnim serijalom Jela sa stolova starih hrvatskih barda. Riječ je o povijesti gastronomije u kojoj će književnik Veljko Barbieri opisati gastronomske sklonosti naših humanističkih, renesansnih i baroknih pjesnika i književnika, vraćajući na stol već zaboravljene, ali neobično moderne okuse i mirise zajedničke baštine.
Ostat ćemo i učvrstiti položaj kulturološkog čimbenika priče o hrvatskoj i inoj enogastronomiji, ne zapostavljajući osnovne, male, lijepo upakirane informacije. I baš kao u prvom broju, pozivamo vas na suradnju i komentare te obećajemo da ćemo se truditi nastaviti smjerom koji smo sami zacrtali.