Ako je San Sebastián, kao srce svjetskoga pokreta avangardne kuhinje i grad s najvećim brojem Michelinovih zvjezdica prema broju stanovnika u svijetu, mjesto u koje gurmani hodočaste s posebnim poštovanjem, onda je vrijeme kada se tu održava Gastronomika doba kada grad postaje apsolutnim svjetskim središtem gastronomije. Gastronomika posljednjih godina ubrzano postaje najutjecajnija priredba te vrste u svijetu. Pročitajte i intervjue sa chefovima Alexom Atalom, Brunom Oteizom, Mikelom Alonsom i Gastónom Acuriom.
Za samo dva i pol sata vožnje stižete od Zagreba do regije Nassfeld Hermagor, u kojoj vas očekuju najugledniji majstori kulinarskog zanata. Nassfeld je najveće koruško skijalište, s najdužom gondolom u cijelim Alpama. U regiji je i javnosti manje poznat raj jezero Weissensee i slikovita dolina Gailtal sa svojim nadaleko poznatim autohtonim suhomesnatim proizvodima i sirom gailtalerom. Specijaliteti kraja su: Kaiserschmarrn, Käsespätzle, Gärtner Grostl, pastrve…
Za samo dva i pol sata vožnje stižete od Zagreba do regije Nassfeld Hermagor, u kojoj vas očekuju najugledniji majstori kulinarskog zanata. Nassfeld je najveće koruško skijalište, s najdužom gondolom u cijelim Alpama. U regiji je i javnosti manje poznat raj jezero Weissensee i slikovita dolina Gailtal sa svojim nadaleko poznatim autohtonim suhomesnatim proizvodima i sirom gailtalerom. Specijaliteti kraja su: Kaiserschmarrn, Käsespätzle, Gärtner Grostl, pastrve…
Pročitajte i druge teme, poput sušenog ugora, ribanca, špeka, plave ribe, voća, beigneta, vinske sorte vugava, novoga vrhunskog slovenskog restorana Pavus u Taboru Laškom, jedinstvenog autointervja našega glavnog urednika, škole kuhanja s Marinom Sanguinetti, raw food restauranta, što je Babette pripremila za svoju gozbu, šećera na kraju…