Iako dolazi proljeće i sve se na tržnicama zeleni, Marina je odlučila još jednom skrenuti pozornost na povrće intenzivno crvene boje – ciklu. To povrće, koje najčešće jedemo kao salatu, savršeno je podatno i za mnogo maštovitija jela. Od cikle možete pripremiti hladnu juhu, možete je glazirati ili, kao Marina, pripremiti umak za paštu. Izvrstan, zdrav obrok, a uz to i lijepa kolorita.
Drugo jelo, juha od pšeničnoga piva, još je nestandardnije.
Nama, koji volimo vino na sve moguće načine, u jelima i u čaši, Marina skreće pozornost da ni pivu nije mjesto samo u krigli. Juha od mutnoga pšeničnog piva izrazito je ukusna, a vjerojatno bi se svidjela i starim Keltima, Babiloncima i Galima – velikim ljubiteljima i proizvođačima piva.
Kako ljubitelji Weizena (pšeničnog piva) u Nachgeschmaku pojedine vrste prepoznaju klinčiće, limun, crne ribizle i još kojekakve fine arome, tako će i juha biti različito aromatična, ovisno koju vrstu piva uporabite.