Iće i piće

Blog

Postovi autora: Damir Fabijanić

Uvodna

Miljenko Mike Grgich (i Hrvatska)

Dan poslije jednog od najtužnijih dana u povijesti hrvatskog vinarstva, kad će brojni poštovaoci djela velikog Miljenka Grgića napisati tisuće riječi njemu u počast, nepotrebno je dodati nešto više od onog svevremenskog intervjua naše suradnice Jagode Bush, što smo objavili u lipnju 2009. u I&P No14 pod naslovom Div svjetskog vinarstva
Uvodna

Otišao je Pino Kuhar, kuhar iz sela Kuhari…

Sa zakašnjenjem sam čuo tužnu vijest o odlasku Pina Kuhara. U ovakvim prilikama, kad želimo iskazati koliko nam bliska bila osoba koja je umrla, obično to (nehotice) ispadne priča o sebi, a ne o onom o kome želimo pisati.
Uvodna

Što ćemo jesti nakon corone?

Ne, pitanje nema doslovno značenje, već simboličko. Primjereno vremenu i podneblju. Časopis Iće&piće zaustavljen je nakon 10 godina. Punih 10 godina djelovali smo na tržištu nesklonom samostalnom poduzetništvu, a pogotovo neumreženim projektima
Uvodna 1132

Korčula. Razgovor s Markom (nije Polo).

Zanesenost u stvaranju jela, pretočena u razgovor. Chef Marko Gajski, LD / Restaurant, Lešić Dimitri Palace, palača impresivne (i savršeno obnovljene) ljepote, gdje ćete pronaći njegova jela iznimnog okusa. Korčula, Korčulanske pjatance 2018, mjesto i termin za čuti njegovu kulinarsku strast. A vi, tko može, poslušajte (ili još bolje, pokušajte) i ove godine, na novim danima Korčulanskih pjatanci (26-30.4.2019.)
Uvodna 1114

Čudesni „skokovi“ namirnica Davida Skoke

Uoči ovogodišnjih Korčulanskih pjatanci (26-30.4.2019.), pravo je vrijeme za podsjetiti se sjajne prošlogodišnje izvedbe festivala, u sjajnoj Večeri morskih specijaliteta (cipal s morskim i kopnenim travama) Davida Skoke, u Konobi Maha, u svibnju 2018.
Img 5371

3.097.864

Toliko kuna i 32 lipe, iznos je najnovijeg poreznog duga Davora Butkovića alias Ivana Violića iz TELEGRAMA i (standardno) nepotpisanog autora iz Kulta plave kamenice, na dan 31.10.2018. Već 4 godine pratim tu farsu Porezne uprave (uhljeba koji ne rade svoj posao) koja tolerira (kao i cijeli državni sustav) praksu paralelnog postojanja građana RH prvog i drugog reda. Prvi rade što hoće, a drugi se mogu…
Privredni vjesnik

Oj drugooovi jel' vam žao….

Naravno da se pitam kakva sam ja to budala koja će potrošiti nedjeljno popodne da bi napisala tekst koji će pročitati (pre)malo ljudi i koji uopće neće reagirati (čak i ako ga do kraja pročitaju). Ipak, ja sam možda zaista budala, ali svi vi koji ništa ne činite, prave ste budale i jednoga dana će vam to možda doći (do) glave…
Blog jutarnji

Kad “pobjednici“ pišu povijest (?!)

Nekada davno, dok je (ako je uopće?) postojala novinarsko-izdavačka čast, naslov bi glasio „Otvoreno pismo glavnom uredniku Jutarnjeg lista“. No kako u našem društvu ne postoji niti osnovna pristojna komunikacija, ne gajim nikakve iluzije o rezultatu ovog teksta, pogotovo kod onih kojih se ovo ponajviše tiče. Naime, jasno mi je da neće biti komentara.
Uvodna 7781

“Vina od davnina” deus ex machina hrvatskog vinarstva?

Kako i zašto Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba organizira prvu reviju vina hrvatskih autohtonih sorata pod nazivom „VINA od DAVNINA, koja će se održati 13. i 14. travnja 2018. u Zagrebu, u prostoru Art galerije Lauba? Ne znamo, pa smo pitali. Iako ni nakon „odgovora“ još uvijek ne znamo…