Izlazak 15. broja želimo proslaviti s našim čitateljima uz pregršt slasnih tema i povećan broj stranica. Kad u ovako burno vrijeme mali izdavač kakav smo mi objavi svoj petnaesti broj, nakon dvije i pol godine rada s izvornim materijalom ovakve kvalitete, to je, mislim, zaista velika stvar. Ponosni smo što smo, unatoč svim nedaćama i izazovima, održali neovisnost projekta, jer to je ono što nam se čini najvažnijim – povjerenje čitalaca.
Posebno smo ponosni i na jedan pravi svjetski ekskluziv – reportažu s dodjele Gourmandovih nagrada u Parizu i razgovor s osnivačem natjecanja Edouardom Cointreauom (da, da, ima veze s likerom☺ ). Da je ovo jesenski broj, prepoznat ćete po mnogočemu – od pomalo sjetne atmosfere u reminiscencijama na djetinjstva u pričama o plaskama, tj. pogačicama, do obilja kolorita jesenskih đakonija – džemova, želea, slastica od dunja i tučenih maslina.
A Sarajevo? Ahmed Burić-Bure ispričao je priču koja vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima i nakon koje ćete poželjeti krenuti vlakom prema – istoku. Prije Sarajeva, skoknite do vinara Adžića.
Kao vlastiti mali prilog otvorenosti i iskrenosti poslovanja, stavljamo prvi put u impresum podatke o nakladi: 15.000 primjeraka! I, već peti po redu, novi će broj biti izravno distribuiran na 10.000 adresa (što ostvarujemo zajedno s partnerima).