Iće i piće

Broj 25, Lipanj 2011

rezervirajte…valamar riviera hotel & residence, poreč

Pravi gradski hotel****

Albert Donsky

Fotografije: Damir Fabijanić

O pojmu gradskog hotela mlade generacije baš i ne znaju mnogo. Povijest (ne samo) hrvatskoga turizma smješta ih funkcionalno u samo srce gradske jezgre (npr. Rab) i njegove svakodnevnice. Jednako kao i prave gradske kavane u nestajanju. Prekrasna putovanja brodom koja ne pitaju za vrijeme završavala su laganim korakom i brzim transferom prtljage prema gradskom hotelu na rivi. Ta su vremena iza nas, a ostaju tek sjećanja. Ili?

Nebitno je jesu li automobilska putovanja i kronični problem parkiranja pomogli u smanjenju čari gradskih hotela ili su im pripomogli i hotelski resorti s ugodom na plažama i sportskim sadržajima. Doista, nije laka odluka ako moramo birati pritisnuti ograničenjem.

Ne padajte na stereotipe

No Valamar Riviera Hotel & Residence, na samoj rivi u povijesnoj jezgri grada Poreča, demantira stereotipe. Biti na nekoliko koraka od brojnih kulturno-povijesnih znamenitosti (poput UNESCO-om zaštićene Eufrazijeve bazilike ili Romaničke kuće, porečkih kula, trga Marafor ili Istarske sabornice) i uživati u debelom hladu povijesnih ulica, a istovremeno iz sobe gledati more i slikoviti otok Sv. Nikolu, povlastica je hotelskih gostiju. Od travnja do listopada, u 105 soba i 8 luksuznih hotelskih apartmana, možete uživati u raznorodnim sadržajima. Ako je uobičajeno da turisti iz resort-hotela dolaze na izlet u gradske jezgre, ovdje je logika elegantno obrnuta. Do prekrasne plaže na Sv. Nikoli rezervirane samo za goste hotela dolazite kratkom vožnjom brodićem.

Poput jahte privezane na rivi, Valamar Riviera Hotel & Residence reklamira se kao yacht-hotel, zahvaljujući uređenju cijeloga hotela, a osobito bara Skipper. Koliko smo samo puta čuli zanovijetanja supruga kako im je dosta ljuljanja na brodu i da vape za spavanjem na čvrstom tlu. Riviera im omogućuje upravo to pozicijom uz marinu u neposrednoj blizini hotela. Ako pak muško društvo odluči ostati na brodu u marini, supruge će im naručiti dostavu jela i pila na brod, koja je u standardnoj hotelskoj ponudi. Idealno mjesto za (ne samo) jutarnje čekanje muškog dijela posade je lobby bar i lounge bar s terasama.

Ako baš ne možete zaboraviti posao

Niste li baš sasvim na odmoru, imate WiFi pristup internetu, a ako pak poželite obići okolicu autom, na raspolaganju vam je valet parking service (usluga preuzimanja vozila gosta od strane hotelskog djelatnika, parkiranje vozila u ime gosta te dostavljanje vozila ispred hotela na njegov zahtjev). Usluga concierge nudi rezervacije karata za gradska događanja, ručka ili večere u lokalnim restoranima, najam vozača broda ili limuzine, organizaciju prijevoza do zračne luke i drugo. Zato je i kongresna ponuda hotelske dvorane za sastanke Neptun (do 80 osoba) ili Ville Polesini u blizini s nekoliko dvorana, terasom i vrtom, uz finger food za prste omastiti, logičan izbor poslovne namjene.

Razonoda uz iće & piće

Večernja glazba na terasi hotela, jazz-koncerti u staroj jezgri grada Poreča, večernja zabava uz glazbu i ples u brojnim, modernim barovima i noćnim klubovima, koncerti u Villi Polesini neke su od glazbeno zabavnih mogućnosti za mlade i stare, jednako kao i centar za ljepotu – masaže, tretmani njege lica i tijela, fitness i raznovrstan izbor sportova u blizini hotela.

Sve nabrojeno ipak ne bi bilo dovoljno bez, nama najvažnijeg, enogastronomije. Show cooking restoran, bogati bife-doručak, à la carte restoran Spinnaker s bogatom ponudom lokalnih i internacionalnih jela i wine bar Parentino ovdje su za vas i vaše prijatelje. Neumorni kreator i majstor kuhinje David Parencan (vjerodostojna prezimena!), trudi se podjednako oko okusne kao i vizualne komponente jela. Svježa riba (od grdobine do hlapa), razni rižoti i vlastite tjestenine, kreativna jela kao orada u timijanu, filet brancina u zelenom rižotu ili grdobina s tartufima uzdigle su Spinnaker na najviši rang Valamarovih restorana.

I prijedlog za kraj (a vama za početak ) – iskoristite posebnu ponudu restorana Spinnaker: prilikom rezervacije smještaja, rezervirajte i fine dine večeru.

Valamar Riviera Hotel & Residence

Obala maršala Tita 15

52440 Poreč

(052) 400 800

www.valamar.com

Kraljevska grdobina

grdobina 150 g
istarska panceta 20 g
crni tartuf 2 g
krumpir 15 g
maslac 5 g
mlijeko 100 ml
svježa metvica 1 g
reducirani umak od bazge 10 ml
sol
bijeli papar
maslinovo ulje
umak od bazge
ocat od bazge 50 ml
teran 10 ml
šećer od trske 50 g
muškatni oraščić
za 1 osobu
  1. Mariniranu grdobinu umotajte u pancetu pa prepržite u tavi na zagrijanom maslacu dok ne poprimi zlatnu boju.
  2. Za pripremu umaka od bazge: Na vatri topite šećer dok ne dobijte zlatnu boju, dolijte ocat od bazge i teran te reducirajte do željene gustoće. Na kraju obogatite svježe ribanim muškatnim oraščićem.
  3. Pečenu grdobinu poslužite na kremastom pireu od krumpira i metvice.
  4. Naribajte crni tartuf na listiće, poprskajte umakom od bazge i ukrasite svježom metvicom.

Pročitaj ostale članke iz broja 25, Lipanj 2011

Ostala izdanja