Gazpacho je španjolska, hladna, sirova, povrtna juha zasnovana na rajčici podrijetlom iz južnog dijela Andaluzije. Gazpacho se naširoko konzumira po cijeloj Španjolskoj, susjednom Portugalu (gdje je poznat kao gaspacho) i dijelovima Latinske Amerike. Gazpacho je postao gotovo generički termin za hladnu juhu od povrća. Kušajte Marininu modernu varijantu gazpacha od jabuka, uistinu osvježava u vrućim ljetnim danima!
Drugo je jelo zanimljiva salata od divljih šparoga sa slaninom, pistacijama, malinama, i croutonima.
Crouton je mali dio proprženog ili prepečenog kruha, često narezana na kockice i začinjena, koji se rabi za dodavanje teksture i okusa salatama, kao dodatak juhama ili se jede kao snack food. Riječ crouton izvedena je iz francuskoga croûton, i sama potječe iz croûte, što znači kora. Priprema croutona relativno je jednostavna. Obično kuhar nareže kruh na kockice, premaže ih uljem ili maslacom (koji mogu biti začinjeni ili aromatizirani), a zatim ih peče. Alternativno, možete ih lagano pržiti na maslacu ili biljnom ulju, dok ne postanu hrskavi i brončani koliko želite.