S vrućinama javlja se potreba za osvježenjem. S druge strane, grad je dosta pust. Bobičasto voće, maline i slično osvježavajuće voće kratko traju, tako da ih dosta intenzivno koristim svježe u tom kratkom razdoblju. Radim košarice u kojima imam mogućnost što manje dirati voće, da ostane kakvo jest. Uzimam organsko voće iz domaćeg uzgoja. Stvarno imam najkvalitetnije moguće pa ga nema smisla kuhati. Sezona je kratka, intenzivna, bogata i malo narušena kišama pa sve voće ima kraći rok trajanja (marelice dolaze već raspuknute od količine vode). Jedan od mojih najdražih kolača je frangipane od marelice, koji mi sad ispada vodenast zbog voća. Onda voće moram skuhati da ga iskoristim! Umjesto marelica stavim nektarine, koje su u redu.
Ovo nam je drugo radno ljeto. Koristim se ljetom za isprobavanje novih kolača za jesen jer tijekom godine nemam vremena da, primjerice, uvedem novu tehniku (igram se novim vrstama čokolade pa je novija tehnika kolač koji sam omotala čokoladom). Naši su stalni klijenti ljudi skloni eksperimentiranju. Vjerojatno ćemo imati kolektivni godišnji odmor od 1. do 15. kolovoza, a ostalo vrijeme radimo kao i uvijek (9–21 h).