Iće i piće

Broj 39, Srpanj 2014

rezervirajte… novootvoreno: la štruk

La Štruk

Tina Milan

Fotografije: Damir Fabijanić

Kao što nam dečki sami kažu, nevjerojatno je da dosad nitko nije otvorio restoran(čić) samo sa štruklima. Iako su svojim štruklima rekli sve, puštamo ih da kažu još nešto…

Ideja
Ideja o ovakvu restorančiću postoji već dulje u mojoj glavi i iako nisam kuhar po struci, imao sam tu želju, koja je realizirana tek sada, kaže nam Igor Mladinović. Bilo mi je neshvatljivo da u Zagrebu ne postoji restoran specijaliziran samo za štrukle, konceptualno mjesto koje prodaje samo štrukle. Nemamo mi baš toliko jela koje možemo svojatati. To je bilo toliko logično da nije bilo dvojbe, a čovjek se zapita kako to nikomu nije palo napamet. Bilo je nevjerojatno da moraš otići u hotel da bi pojeo štrukle. Onda je krenula potraga za lokacijom, a ona je jako važna jer mi nudimo primarno turistički proizvod. To je nešto što je Zagrebu trebalo. Slabi smo sa zagrebačkim suvenirima, pa mi je drago da smo uspjeli popuniti prazninu gastrosuvenirom.

Koncept i ponuda

Želimo i dalje imati samo štrukle. Ponudu pića možemo proširiti. Baš smo uveli domaća pića od bazge i metvice, što radimo sami. Na meniju imamo šest vrsta štrukla: slatke (s borovnicom, jabukama i cimetom, orahom i medom, sirom), slane (sir, tartufi) i specijal koje mijenjamo sezonski (tako smo imali s mladim koprivama, a sad imamo s karameliziranim lukom i pancetom te s blitvom i pancetom). Kad dođu vrganji i marelice, onda ćemo imati specijal s njima.


Ekipa
Moj brat, Sven Mladinović, i prijatelj, Alen Markulin, vode restorančić jer sam ja zaposlen u drugoj struci i nemam toliko vremena. Oni su tu od jutra do mraka. Na meni je meni. Doma isprobavam i smišljam koji će biti sljedeći štrukli. Zatim ih kuharica radi prema mom receptu.


Budućnost
Voljeli bismo otvoriti više restorančića i postati lanac. Ne želimo izgubiti kvalitetu, pa nemamo planove za industrijsku proizvodnju i prodaju naših smrznutih proizvoda. Držimo se gospođe koja radi štrukle samo za nas. Nitko nije izašao odavde nezadovoljan.

Gosti
Omjer domaćih i stranih gostiju je pola-pola. Ima kategorija gospođa starijih od 65 godina koje dolaze s prijateljicama. Tu im je oaza. Jedna čak dolazi svaki dan. Druga su grupa mlade cure koje dođu na kavu, pa najčešće podijele štrukle s borovnicama s prijateljicom jer su kalorični. Žene čine 80% naših gostiju. Dođu cure i s dečkima.

La Štruk

Skalinska 5
10000 Zagreb
091 792 4496
smladinov@gmail.com

Pročitaj ostale članke iz broja 39, Srpanj 2014

Ostala izdanja