Svaka je sličnost s dečkima iz Hennessyja* isključena. Dečki iz Koldinga nisu homogena grupa (osim pri djelu za stolom), nemaju programa, niti su poslovno povezani. To je skupina raznorodnih profesija – inženjera, liječnika, zubara, pravnika, urara, glazbenika… Njihova sklonost gastronomiji djelatna je, potrošačka, organizacijska, voajeristička, ambiciozna, verbalna, ravnodušna, teoretska… To je prava lepeza gastronomske demokracije. A ako ćemo biti iskreni, što se vidi i na uvodnoj fotografiji, osim što nisu iz Hennessyja, nisu baš ni dečki…
*za one koji ne znaju: Valentić, Mišetić, Vedriš, Škegro, Katičić, Gregurić...
Iako često svraćaju u caffe bar Kolding u Berislavićevoj (vlasnik Slaven Duplančić), subotom ih se najviše skupi. Uz nove eno-gastronomske rasprave i sitne degustacije upravo nabavljenog izvađenog špeka, kobasice ili sira (jasno, onoga koji su oni sami radili ili čudesno pronašli), ponajviše ide Cmrečnjakov gemišt. Raspravlja se o restoranima, izvorima pršuta, prošloljetnim jedrenjima… Ponekad padaju i dogovori o spremanju ozbiljnijih jela, koja onda realiziraju u neslužbenom prostoru podruma u Koldingu. Jednom takvom smo se i mi pridružili. Odmah iskreno priznajemo – nisu se svi jednako iskazali. Uostalom (pa to je karakteristika i cijeloga našeg društva) neki su bolji teoretičari, a neki praktičari. No to se ovdje ne broji, gleda se samo rezultat.