Sorbet je sladoled, ali bez mlijeka ili vrhnja. Riječ je o soku ili pireu od voća koji se miješa sa zašećerenom vodom. U neke sorbete stavljaju se alkoholna pića poput vina i/ili likera koja snižavaju točku ledišta te se na taj način omogućava još nježnija struktura i puniji okus. Ime sorbet dolazi od latinskoga sorbere, što znači istovremeno jesti i piti. Postoje dvije verzije o podrijetlu sorbeta. Prema jednoj verziji, Marko Polo osvježavajući je desert donio iz Kine u Italiju u 13. stoljeću. Druga priča kaže da je car Neron imao trkače koji su s Alpa u kantama donosili snijeg koji je on potom miješao s medom i vinom još u 1. stoljeću. Marina nas iznenađuje sa sorbetom od voća koji svi nekako smatramo povrćem – rajčice. Možete ga raditi i sa svježim krastavcima, samo izvadite koštice. U receptu koristi se solju s celerom koja je kuhinjska ili morska sol pomiješana s osušenim i samljevenim sjemenom celera. Jedan je od sastojaka koktela Bloody Mary.
Napraviti sladoled vrlo je lako, ali nam je potreban stroj za izradu sladoleda ili mikser. Ako imate stroj za izradu sladoleda, postupak je lagan i brz. Ako pak nemate stroja, a želite praviti sladoled, poslužit će i mikser, što je također jednostavan postupak, samo dulje traje. Sladoled svi volimo, a sigurno ćete uživati u Marininoj verziji s bosiljkom, posluženoj s ananasom i jagodama. Umjesto bosiljka možete upotrijebiti metvicu ili kadulju. Marina se u pripremi koristi octom od višnje koji je vrlo blag i može biti izvrstan začin za salatu, osobito ako je neki od sastojaka (primjerice neki agrum) kiseo.