Slastičarnica Crème de la Crème nalazi se u staroj jezgri grada Splita uz glavnu kucavicu splitske trgovačke četvrti – Marmontovu ulicu. I dok ta slastičarnica slavi drugu godišnjicu od otvaranja, jedna druga slastičarnica na tom istom mjestu bila je slatko obilježje grada početkom prošlog stojeća i zvala se Vera bombonijera. S pravom se može reći da je slastičarnica postala splitski hit, stvoren je, naime, krug ovisnika slatkog grijeha. Na dan otvaranja bila je tolika gužva da su neki u okolnim dućanima mislili da je otvoren McDonald’s.
Svjež, ukusan i izgledan kolač misija je Crème de la Crème. Viziju koja znači usavršavanje i otkrivanje novih slatkih izazova, ima strast i kvalitetu, koje kao uigrani tandem ostvarujemo ja, Marina Wallner, kao vlasnica, te glavna slastičarka Tereza Alabanda. Za uspjeh dovoljno. Uz to, slastičarnica je najbolja provjera rada moje privatne ugostiteljske škole, u kojoj se obrazuju mladi kuhari i slastičari. U sklopu Centra za gastronomske umjetnosti Oliva allegra i Ugostiteljske škole Wallner htjela sam pokazati da obrazovanje mladih stručnjaka, kuhara i slastičara, mora biti postavljeno na najboljim temeljima. Ako učite učenike raditi slastice, pokažite im primjerom na najbolji način. Godinu dana i dulje trajale su pripreme prije nego što smo otvorili Crème de la Crème. Iskušavanje recepata, formiranje ekipe za proizvodnju i istraživanje, postali su Terezina dnevna okupacija. Slastičarstvo je kao najveću ljubav izgradila u karijeru u zamjenu za sviranje violine u splitskom HNK.
Tri riječi bez kojih se ne može – obrazovanje, obrazovanje, obrazovanje – krilatica su ovog posla te je i Tereza pohađala prestižnu kulinarsku akademiju Le Cordon Bleu u Londonu i Parizu. Usavršavanje traje i dalje. Ove će godine završiti i treći – završni stupanj školovanja u Le Cordon Bleu u Parizu i praksu odraditi u jednoj od ponajboljih pariških slastičarnica. Tu povlasticu stekla je na posljednjem usavršavanju, kad je ostvarila odlične rezultate i plasirala se među pet najboljih polaznika klase iz cijeloga svijeta. Dio tih čarolija prenijet će učenicima, ali velik dio stečenih znanja i vještina bit će pretočen u izazovne slastice.