Božić je meni lijepa uspomena na djetinjstvo i jako nostalgično doba godine. No trenutno smo zatrpani poslom (1,2 tone kolača u narudžbama) pa dozivam siječanj da dođe što prije (ha ha), a Božića se pomalo pribojavam (hi hi). Božić tako slavim malo kasnije.
Pokušavam napraviti nešto što će u ljudima probuditi sjećanje na minula vremena. Da zastanu i pomirišu cimet i kuhano vino. Osmislila sam moderniju varijantu božićnoga panja. Radim i klasične božićne kolače jer je Božić vrijeme okupljanja obitelji.
U ovo vrijeme rabim mnogo začina koji su primjereni hladnom razdoblju. Začini, između ostaloga, imaju antibiotsko djelovanje. Pokušavam sama kandirati đumbir, koji ću stavljati u biskupski kruh, što je odmak od tradicionalnih okusa, no nije čudno. Ljudi se za Božić vraćaju korijenima, ne vole odveć eksperimentirati. Zato ću macaronsima npr. dati tropski okus za osvježenje blagdanskog stola.