Bliži se najdraže vrijeme u godini, koje obično provodimo s najmilijima, uz obilje ića i pića. Kako bismo još više uživali u predstojećim danima, Marina nam je pripremila dva recepta s tradicionalnim blagdanskim namirnicama i daškom noviteta.
Prvi je hrskavi svinjski trbuh u umaku od nara. Nar, mogranj ili šipak tamnocrvena je voćka promjera 5–12 cm čiji plod ima šestotinjak žarkocrvenih sočnih sjemenki. Podrijetlom je iz Azije (od Irana do Himalaje), no danas se uzgaja po čitavom Sredozemlju, kao i u Sjevernoj Americi. Sazrijeva početkom jeseni, a dostupan je od rujna do siječnja. Sadrži obilje vitamina C te veću količinu folne kiseline i vitamina A i E, a od minerala posebno mjesto zauzima kalij. Nar sadrži više antioksidanata od brusnice i naranče, a jedan plod ima tri puta veći antioksidacijski potencijal od crnoga vina i zelenog čaja. Prepuštamo vam da nađete najefikasniji način njegova čišćenja.