U ovom broju donosimo dva recepta za kruh koji mogu pratiti razne namirnice poput sira, foie gras ili paštete, koje su dio naše prehrane u vrijeme kada se ljeto bliži izmaku.
| maslac | 125 g |
| med | 400 g |
| brašno | 250 g |
| soda bikarbona | 1 žličica |
| piment | 1 žličica |
| sol | |
| kajenski papar | ½ žličice |
| cimet | ½ žličice |
| klinčić | ½ žličice |
| kim | ½ žličice |
| jaja | 3 |
- Na slaboj vatri kuhajte maslac i med nekoliko minuta dok se ne sjedine. Nemojte pustiti da smjesa proključa. Ostavite da se mješavina ohladi na sobnoj temperaturi.
- U veliku zdjelu dodajte sve suhe sastojke i začine: brašno, sodu bikarbonu, piment (jamajkanski papar), sol, kajenski papar, cimet, klinčiće kim, te prosijte. Suhim sastojcima miješajući dodajte med, maslac i jedno po jedno jaje. Kad su svi sastojci dobro integrirani, stavite tijesto u kalup prethodno namazan maslacem.
- Pecite 45–60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C.


















