Stavio ih je Ivica Turčić, arhitekt iz Zagreba, autor brojnih lijepih maketa, pa tako i ove – budućeg izgleda Kvaternikovog trga. Jela koja stvara nimalo ne zaostaju za njegovim maketama, kako u vizuelnom, tako i još važnije, sadržajnom smislu. A gljive su jedna od njegovih omiljenih namirnica. Koristio ih je u pripravi jela za vas.
Još od doba kad je Ivica bio mali, sjeća se kulinarskih umijeća svojih roditelja. Majčinska kuhinja je uvijek nezaboravna, a otac, iako znalac s obiteljskim kulinarskim pedigreom, rjeđe se prihvaćao posla u kuhinji. A kako su roditelji oboje radili, Ivica se morao i silom prilika pobrinuti za zadovoljstvo vlastitog trbuha. Društvo iz srednjoškolskih i fakultetskih dana, u kojem su dva najpoznatija enogastronomska znalca zasigurno Zlatko Klanac sa arhitektonskog faksa i Siniša Švec sa stojedinice, ostalo je kao jezgra kulinarskih performansa koji se kontinuirano odvijaju do današnjih dana. Jedan od kultnih događanja koji se povremeno upriličuju u bircu Stara ciglana na uglu Kačićeve i Klaićeve ulice, je dokoličenje koje se sastoji od toga da društvo s arhitektonskog faksa zauzme stolove kafića i degustira pripravljene delicije donešene od doma i, koliko smo čuli, nema pritužbi ostalih gostiju. Glavni kuhar je, naravno, Ivica Turčić. Iako je druženje na prvom mjestu, sve je lakše kad je popraćeno dobrom hranom i pićem.