Tko je u stanju nemoguću misiju pretvoriti u moguću? Davne 1987. otvoren je prvi beach club na istočnoj strani Jadrana. Legendarni Kalypso pretvorio je prekrasnu otočku plažu u najpoznatiji paški toponim, sinonim noćnog ludila – plažu Zrće. Osnivač i vlasnik, Boris Šuljić, time je stvorio jezgru beskompromisne i vizionarske ugostiteljske ponude neviđene na našim prostorima.
Kormilareći uzburkanim ugostiteljskih vodama, dok je većina jadranskih ugostitelja otkrivala strancima toplu vodu s ćevapčićima, nakon otvaranja dvaju restorana i gelaterije u Novalji, Boris Šuljić drznuo se postati novovjekovni Kolumbo hrvatske enogastronomije. Godine 2003. otvorio je jedinstveni hotel-restoran-konobu-vinariju-vinogorje dodijelivši mu nazivom posebnu otočku karakteristiku, obiteljski nadimak - Boškinac i time ostvario prvi dio svoje misije.
Na uzvisini ispod guste borove šume, na rubu vinograda, u zavjetrini od paške bure, s pogledom prema novaljskom polju, stvorio je mjesto ugode za sva osjetila. Oaza hedonizma nasuprot grubosti paškoga kamenog krajolika, dodatno je kontrastirana ulaskom u interijer. Rafiniranost unutrašnjih prostora (sobe nose imena paških trava!), vanjskog okoliša i iznimna enogastronomska ponuda svakodnevno se dopunjava brojnim detaljima, kojim domaćini Boris i Mirela Šanko umnažaju brojne i iznova drukčije inačice ugode.
Vino i hrana, iće i piće, dva su svijeta koji se u Boškincu neprestano nadmeću. Kroz veliku konobu koja odiše hedonističkom atmosferom ulazi se u vrhunski opremljen i dizajniran vinski podrum, prostor napravljen dvije godine prije smještajnoga dijela hotela. Poštovanje prema ishodištu i okolini Boris pokazuje najprije odnosom prema gegiću, paškoj autohtonoj sorti, koju neumorno iz godine u godinu ponosno čini boljom, kao da ga svake godine mora u strahopoštovanju predstaviti otočkim generacijama težaka. „Kao da su se poklopile zvijezde“, Borisov je komentar na preklapanje zemljišta, sortimenta i klime kad govori o svom cabernetu sauvignonu. Jasno, ne misli samo on tako. Godište 2004, na tržištu odlično prihvaćeno, već je pri kraju, a berba 2005. očekuje se u lipnju iduće godine. Bliski je plan da se sadašnji ritam odležavanja po jednu godinu u bačvama, inoksu i bocama pretvori u petogodišnji ciklus. S velikim osobnim iskustvom, zajedno s enologinjom Nikolinom Paleka, prakticira reducirane prinose, eksperimentira s tom sortom i kupažama. Vlastiti merlot, maraština, sauvignon, žlahtina, chardonnay, plavina i syrah čekaju da ih njihova nepresušna znatiželja pretoči u kupaže koje pričaju posebnosti o sortama, drvu i vinifikaciji. Primjerenim, rafiniranim dizajnom etiketa (kao uostalom i cijelim tiskanim materijalom o Boškincu) omogućeno je da forma prati sadržaj - da oko ne zavidi nepcu i nosu.