Konoba Boba već je dulje vrijeme nezaobilazno gastronomsko odredište srednjega Jadrana. Otvorena cijelu godinu, mami goste konceptom tradicionalnih namirnica u suvremenoj prezentaciji, ali i klasičnom pristupu. Vjeko Bašić postavio je dobitnu kombinaciju suvremenosti i tradicije, koje se prožimaju u interijeru i eksterijeru, ponudi jela i vina i načinu posluživanja, uz logistiku pomno odabranih dobavljača.
O tome nam sam kazuje: Životni mi je cilj bio otvoriti restoran, što sam i uspio ostvariti prije devet i pol godina. Ovdje je bila malena gostionica koju sam otkupio od vlasnika, a nakon pet godina kupio sam kuću pored i proširio restoran. To je moja strast još od djetinjstva. Prije škole bih si kuhao marendu, jer me čuvala baba. Išao sam u školu s kolegom Dupinom (Ante Božikov, konoba Opat na Kornatu) koji mi je mnogo pomogao oko ovog restorana i posebno menija. Nakon škole počeo sam konobariti, pa uskoro otvorio i svoj kafić.
Ime Boba došlo je od obiteljskog nadimka. Otac mi je Slobodan, zovu ga Boba, a i mene tako zovu. Ponuda je zasnovana na domaćoj, tradicionalnoj spizi modernog štiha. Moramo biti u toku sa suvremenim tehnikama, metodama i trendovima. Vjerujem da radimo uspješno, jer broj gostiju iz godine u godinu raste, a stari se vraćaju. Ponosni smo što imamo podjednak broj domaćih i stranih gostiju, pogotovo s obzirom da smo mi narod koji baš ne izlazi često u restorane. Hrvatskih gostiju ima više zimi. Još se (odveć) malo ljudi prepušta u naše ruke da im mi složimo meni. Većinom su to naši ili stranci koji dolaze već godinama u konobu. Moramo zato stalno poticati sve zaposlene u konobi da budu aktivniji u motivaciji gostiju da vjeruju našem izboru.
Namirnice su svježe, nabavljamo ih od lokalnih dobavljača (imamo svog ronioca za školjke, mesara, čovjeka za pršut, masline, ljutiku, kapare…). Naravno da bi bilo lakše sve naručiti preko telefona u trgovačkom centru, ovako je teže i zahtjevnije, ali, naravno, za goste i mnogo bolje. Stalno pronalazimo nove dobavljače s novim namirnicama. Cilj je što manje termički obrađivati namirnice kako ne bismo pokrili njihov osnovni ukus. Kvalitetne namirnice ne treba prekrivati začinima. U ponudi imamo sirovu tunu, sabljarku, bijelu ribu, carpaccio, sashimi, tartare, saure, marinade…