Ljubitelje ocjenjivanja i rangiranja restorana zanimat će podatak da je u svibnju objavljena lista Opinionated About Dining (OAD) za Europu, popis sastavljen na temelju iskustava samih gostiju. Popis obuhvaća više od 100 najboljih restorana Europe, koji se sada pridružuju već objavljenim listama za Sjedinjene Države, Aziju te u kategorijama Classical & Heritage i Sjedinjene Države Gourmet Casual.
Prema OAD-u, najbolji restoran u Europi je pariški L'Arpège chefa Alaina Passarda, koji se, recimo, na Listi The World's 50 Best Restaurants nalazi na 12. mjestu. Istodobno, drugi najbolji restoran na Listi 50 Best, Osteria Francescana iz Modene, na listi OAD nalazi se na 10. mjestu, iza restorana kao što su Schloss Schauenstein, Fäviken i Azurmendi (pozicije 72, 57 i 38 na popisu Listi 50 Best).
U Sjedinjenim Državama, najviše bodova dobio je restoran The Willow Inn (progresivna američka kuhinja), dok se novi predvodnik Liste 50 Best, njujorški Eleven Madison Park, tu nalazi na 8. mjestu.
Od restorana koji nude klasičnu kuhinju, na vrhu popisa je Hôtel de Ville - B. Violier sa svojom francuskom suvremenom kuhinjom. U stvari, gotovo svi top-10 restorani te kategorije nude francusku kuhinju (klasična, suvremena ili fuzijska jela), osim restorana Ibai u Baskiji, koji nudi jela klasičnog baskijskog roštilja.