Goűt de / Good France okupit će 21. ožujka 2017. više od 2 000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. Ovo događanje, u obliku večere, odat će počast izvrsnosti francuske kuhinje, njezinoj sposobnosti inovacije i vrijednostima koje promiče: zadovoljstvo, užitak dijeljenja, poštivanje «dobre trpeze » svojih suvremenika i cijelog planeta.
U 1912. godini Auguste Escoffier inicirao je « Epikurejske večere » : isti meni poslužen isti dan, u više gradova svijeta i za što veći broj uzvanika. Uspostavljen na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, projekt Goűt de / Good France prožet je duhom te lijepe ideje sa željom uključivanja svih kategorija restorana sa sve četiri strane svijeta. Ovo međunarodno događanje, čije je prvo izdanje održano 19. Ožujka 2015. nakon što je « Francuski gastronomski obrok » upisan u popis nematerijalne baštine UNESCO-a, sudjeluje u širenju francuske gastronomije diljem svijeta.
Zanimanje hrvatskih kuhara, gastronoma i uživalaca dobre trpeze za okusima Francuske je u neprestanom porastu. Nakon prošlogodišnjeg izdanja u koje se uključilo 9 restorana iz nekoliko hrvatskih regija, ove godine sudjelovat će 17 restorana diljem cijele zemlje :
AGAVA, Tkalčićeva 39, Zagreb, Chef: Belizar Miloš
Kontakt: 01 482 98 26, info@restoran-agava.hr, www.restaurant-agava.hr
FRANKOPAN, Frankopanska 8, Zagreb, Chef: Marija Glavočić
Kontakt : 01 4848 547, info@restoran-frankopan-zagreb.com, www.restoran-frankopan-zagreb.com
VONCIMER, Kralja Drzislava 3, Zagreb, Chef: Kostiantyn Lukianenko
Kontakt: 01 79 88 374, voncimer@oris.hr, www.voncimer.com
ZINFANDEL'S RESTAURANT, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1, Zagreb, Chef: Ana Grgić
Kontakt: 01 456 66 44, zinfandels@esplanade.hr, www.zinfandels.hr
ACADEMIA, Zagrebačka bb, Marija Bistrica, Chef: Marko Futivić
Kontakt: 049 32 66 00, kaj@bluesunhotels.com, www.hotelkaj.hr
FRANKOPAN, Ivana Gorana Kovačića 1, Ogulin, Chef: Tihomir Mihaljević
Kontakt: 047 525 509, hotel-frankopan@hotel-frankopan.hr
PALATIN, Ulica Brace Radic 1, Varaždin, Chef: Dario Lučić
Kontakt: 042 398 300, restoran@palatin.hr, www.palatin.hr
RESTORAN MALA HIŽA, Balogovec 1, Mačkovec, Čakovec, Chef: Branimir A. Tomašić
Kontakt: 040 341 101, malahiza@gmail.com, www.mala-hiza.hr
RESTORAN CLUB WALDINGER, Županijska 8, Osijek, Chef: Miroslav Sili
Kontakt: 031 250 450, info@waldinger.hr
HOTEL KVARNER, Pava Tomasscica 2, Opatija, Chef: Bob Kozjan
Kontact: 051 272 222, kozjan.b@gmail.com
BRASSERIE ADRIATIC, Town Square, Rovinj, Chef: Nikola Hrelja
Kontakt: 052 803 510, andrew.gaskin@maistra.hr, www.maistra.com/hotel-adriatic-rovinj
DIVINO, Obala maršala Tita 22, Poreč, Chef: Olga Degrassi
Kontakt: 052 45 30 30, info@divino.hr, www.divino.hr
ALFRED KELLER, Čikat 16, Mali Lošinj, Chef: Melkior Bašić
Kontakt: 051 260 700, alhambra@losinj-hotels.com, www.losinj-hotels.com/hr/restorani
BLACK PEPPER, Ulica Hrvatskih žrtava 296, Seget Donji, Trogir, Chef: Ružica Jukičić
Kontakt: 021 798 600, jeanbarada@gmail.com, www.hotelola.hr
APETIT, Šubićeva 5, Split, Chef: Srđan Puin
Kontakt: 021 332 549, apetit.split@gmail.com, www.apetit-split.hr
MAGELLAN, Iva Vojnovića 7a, Dubrovnik, Chef: Mato Bebek
Kontakt: 020 333 594, matobebek13@gmail.com
BUGENVILA, Obala A. Starcevica 9, Cavtat, Chef: Lukasz Widomski
Kontakt: 020 479 949, bugenvila.cavtat@gmail.com, www.bugenvila.eu
Za više informacija: http://us.france.fr/en/goodfrance2017
Večera će biti popraćena komunikacijskim planom na međunarodnoj razini uz aktivnu podršku veleposlanstava.