Govoriti o kuhinji – o francuskoj kuhinji – znači govoriti o radosti življenja, lakoći, optimizmu i zadovoljstvu Alain Ducasse (kum projekta Goût de / Good France)

Goût de / Good France okupit će le 21. ožujka 2017. više od 2 000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. Ovo događanje, u obliku večere, odat će počast izvrsnosti francuske kuhinje, njezinoj sposobnosti inovacije i vrijednostima koje promiče: zadovoljstvo, užitak dijeljenja, poštivanje « dobre trpeze » svojih suvremenika i cijelog planeta.

U 1912. godini Auguste Escoffier inicirao je « Epikurejske večere » : isti meni poslužen isti dan, u više gradova svijeta i za što veći broj uzvanika. Uspostavljen na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, projekt Goût de / Good France prožet je duhom te lijepe ideje sa željom uključivanja svih kategorija restorana sa sve četiri strane svijeta. Ovo međunarodno događanje, čije je prvo izdanje održano 19. ožujka 2015. nakon što je «Francuski gastronomski obrok » upisan u popis nematerijalne baštine UNESCO-a, sudjeluje u širenju francuske gastronomije diljem svijeta.

Svi su chefovi pozvani da sudjeluju u ovom svečanom događanju, a mogu se kandidirati na stranici Goût de / Good France do 15 veljače

http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register


Goût de/ Good France
bit će popraćen medijskom promidžbom na međunarodnom planu što će omogućiti svim chefovima koji sudjeluju da valoriziraju svoju kuhinju i svoje umijeće diljem svijeta uz aktivnu potporu francuskih veleposlanstava, agencije za turistički razvoj Francuske « Atout France » i medijskih partnera France Media Monde, TV5 Monde, JC Decaux.

Kontakt
: Romana Čumbelić Omrčen, odnosi s javnošću, Francuski institut u Hrvatskoj
romana.omrcen@institutfrancais.hr / +385 98 41 36 45