Još jedno veliko internacionalno gostovanje u zagrebačkom Hotelu Esplanade ukazuje na kontinuitet uspostavljenih francusko-hrvatskih gastronomskih veza, temeljnih na dvije ključne komponente. Kulinarske zvijezde, kao što je to ovaj put bioLionel Lévy, nositelj Michelinove zvjezdice i šef kuhinje luksuznog hotelaDieu InterContinental u Marseilleu, gostuju samo na najprestižnijim mjestima i svoje kulinarsko umijeće udružuju samo s najvećim chefovima.
Hotel Esplanade, već više od devet desetljeća hrvatska gastronomska akademija svjetskog ugleda, i njezina talentirana šefica kuhinje Ana Grgić, ispunjavaju oba ta uvjeta. I to je bio razlog što je najugledniji zagrebački hotel još jednom bio u prilici da na ekskluzivnoj šampanjskoj večeri svojim gostima predstavi najviše domete francuske kuhinje, pod kreativnim vodstvom Lionela Lévyja i Ane Grgić, s kojom je francuski chef u kratkom vremenu uspostavio izvrsnu suradnju i usuglašeni pristup u pripravi specijaliteta koji su oduševili goste.
U vrhunsko umijeće, kreativnost i skromnost šefova kuhinje prestižnog francuskog i hrvatskog hotela mogli su se, dan poslije tradicionalne šampanjske gala večere u restoranu Zinfandel's, uvjeriti i predstavnici medija, pred kojima su majstori kuhinje uživo pripremali svoje specijalitete. Lijep običaj Hotela Esplanade da ekskluzivnost svoje gala večeri prezentira i predstavnicima medija, kako bi i šira javnost bila upoznata s vrhunskim dometima gastrokulture, ukazuje na težnju vodstva hotela da jedinstvena gastronomska događanja uvrsti u kulturološki kontekst sve raznovrsnije zagrebačke ponude koja privlači sve više turista.