Nakon što je, kao i sve ostalo, zbog pandemije usporila i izdavačka djelatnost, poznata španjolska kuća Montagud Editores nastavlja s novim zanimljivim naslovima s potpisom najzanimljivijih chefova vodeće gastronomske nacije. Prvi od njih je posvećen Andreu Genestri i restoranu koji nosi njegovo ime, a poznat je po mediteranskim namirnicama i najsofisticiranijim aktualnim kulinarskim tehnikama. Ukratko, knjiga od 272 stranice, s više od 50 recepata koji čitatelja vode Sredozemljem.
Najprije nešto o Andreu Genestri. Karijeru je započeo sa samo 15 godina u kuhinji perući lonce u hotelu uz plažu. Sa 16 godina počeo se školovati u Ugostiteljskoj školi Sveučilišta Balearskih otoka, a nakon završetka tog visokog studija, počeo je raditi u kuhinjama različitih hotela s 5 zvjezdica na Mallorci. S 19 godina otputovao je u Barcelonu, gdje je na godinu dana dobio posao u Hotelu Condes de Barcelona. Potom se vratio na svoj otok i utočište našao kod chefa Marca Fosha u hotelu Read's, koji ga je naučio temeljima pravog kuhanja. Nakon Read'sa otišao je u restoran Son Brull u istoimenome hotelu, gdje je stekao viziju profinjene majorkanske kuhinje.
No, usprkos ljubavi prema rodnom otoku, Andreu je oduvijek san bila Baskija, pa je s 21 godinom otišao stažirati u sansebastijanske slavne kuhinje Mugaritza i Arzaka, dva mjesta koja su uvelike utjecala na njegovu karijeru. U Barceloni, u restoranu Espai&Sucre naučio je o kreativnosti u svijetu slastica, i to od jednog od svojih uzora – francuskog slastičarskog majstora Jeana Louisa Neichela. Napokon, 2008. stigao je u Bulli velikog Ferrana Adrije, gdje je dvije godine radio pod nadzorom tog najutjecajnijeg chefa naše ere. Tako oboružan znanjima, došlo je vrijeme i za Genestrovu vodeću ulogu. Njegova prva pozicija glavnog kuhara ostvarila se u skromnome hotelu Formentor na Mallorci, gdje je tri sezone bio zadužen za restoran El Pi.
Za Andreua gastronomija nema granica. Kuhao je u Londonu, Stockholmu, Brazilu, Moskvi, Parizu, Miamiju i Kuvajtu (za kraljevsku obitelj te zemlje). Nakon povratka iz pustinje, shvatio je da je vrijeme da započne novu fazu u svom životu i pusti korijenje u svojoj zemlji, na rodnoj Mallorci. Zadovoljan svojim međunarodnim iskustvom u travnju 2011. odlučio je otvoriti vlastiti restoran, i to pod svojim imenom, u hotelu Rural Predi Son Jaumell u Capdeperi. Nagrada je stigla nakon tri godine marljivog rada i odricanja, kada mu je Michelinov vodič dodijelio zvjezdicu, a vodič Repsol dva sunca (maksimalna ocjena: tri sunca, rezervirana samo za restorane godine). Genestra se nastavio razvijati i poslovno, pa je 2014. otvorio bistro Aromata u Palmi koji u starom raskošnom dvorištu iz 17. stoljeća nudi jela spravljena klasičnim tehnikama (Michelin ga je 2018. nagradio oznakom Bib Gourman, a Repsol jednim suncem). Od 2018. Genestra vodi i gastronomsku ponudu hotela Es Princep u Palmi, objektu s 5 zvjezdica u vlasništvu obitelji Mairata, koja je Genestri i njegovoj ekipi povjerila i razvoj glavnog stupa hotela - gurmanskog restorana Bala Roja (trenutačno je taj restoran nevjerojatno cijenjen na Mallorci).