Iće i piće

Zlatni Maximo iz Zlatne doline

Sa promocije Maximo Oro ( Lari&Penati)

Kutjevo d.d. i Decanter zajedno i u 2018. osvojilo je četiri priznanja na ovogodišnjem Decanteru - srebro za su vrhunsku graševinu 2017. i graševinu de Gotho 2017., te bronca za graševinu de Gotho 2016. i Maximo Oro 2016. i tako nastavilo prošlogodišnji uspjeh na ocjenjivanju Decanter.

A mi smo bili na prezentaciji novog vina iz vrhunske linije Maximo Kutjeva d.d. Pred nama je MAXIMO ORO kojim premium linija Maximo dobiva novog člana.

Zašto Maximo Oro?


Maximo Oro 2016. nastao je kao odgovor na zahtjeve tržišta za novim vinom, koje će prvenstvenobiti nemijenjeno restoranima i idealno za sljubljivanje s vrhunskom specijalitetima. Predanim radom enologa nastala je ova ekskluzivna kupaža graševine i
chardonnaya. Ovaj vrhunski cuvée krasi žuta boja sa zelenkastim odsjajem, zaokružene sortne arome te diskretna mineralnost specifična za kutjevački terroir. Na miris se otvaraju floralne note, dok punoća okusa otkriva delikatnu voćnost zrelih jabuka i kruške uz skladno i ugodno tijelo s osvježavajućim kiselinama. Svoju vrhunsku kvalitetu dokazao je i broncom na ovogodišnjem International Wine Challege. Ovo vino proizvodit će se u ograničenim količinama te će se moći pronaći isključivo u HoReCa kanalu.