FOTOGRAFIJE: DAMIR FABIJANIĆ
Konačno i dobra vijest. U doba kad se hrvatska restoranska scena polako urušava zbog globalne pandemije (koja ionako osjetljivo poslovanje ugostitelja čini još težima), pojavila se izuzetno optimistična informacija na zagrebačkoj sceni - renomirani restoran s novim konceptom.
U restoranu Maredo (grill) odlučili su sljubiti meso s ribom. Ne na istom tanjuru, dakako! Naime u ovom zagrebačkom restoranu s dugačkom tradicijom grilla, od sad se nudi i (morska) riba. I to ne bilo kakva riba!
Restoranska grupacija u koju spada i Maredo, osigurala je izuzetnu logistiku nabave ribe kroz direktan otkup divlje ribe ribara i koća iz zadarskog arhipelaga, a ulogu savjetnika u kuhinji i preuzeo renomirani chef Mario Mihelj uz dva provjereno iskusna kuhara. Mihelj već tri i pol godine vodi kuhinju El Tora, jednog od najuspješnijih restorana moderne kuhinje (koji je dio iste grupacije). No u ovom slučaju njegov prijedlog bio je da riblja ponuda ostane u stilu baznog Maredo koncepta, da se ponudi i dvije vrste roštilja (i doslovno!) – mesni i riblji.
Vlastitim otkupom svježe i divlje ribe Maredo ima svakodnevno osigurane dnevne količine najsvježije i najkvalitetnije bijele ribe, prve i druge klase kao što kovač, škarpina, zubatac, pagar, orada, kaval i brancin, a Miheljev koncept, ovakve vrhunske namirnice još više ističe tradicionalnim jednostavnim pripremama, kao što to domaći gosti tradicionalisti najviše vole.