Iće i piće

Valencia: 50 best signature sessions series

The World’s 50 Best Restaurants otkrio je pojedinosti svoje prve službene serije 50 Best Signature Sessions, koja će se održati u Valenciji ovog lipnja kao dio programa događanja koji okružuju središnju priredbu The World's 50 Best Restaurant Awards za 2023.

Nakon što su takve serije uspješno popratile priredbe The Asia's 50 Best Restaurants i Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants, niz suradnji chefova osmišljen je i za događanje u Valenciji. Naime, pet chefova s kurentne svjetske liste 50 Best spareno je s pet lokalnih restorana u Valenciji, nudeći tako svim zainteresiranima prigodu za unikatna iskustva. Konkretno, od nedjelje 18. lipnja do srijede 21. lipnja, tih će pet partnerstava ponuditi istinski jedinstvene gastronomske doživljaje (ručkovi i večere) s ograničenim brojem ulaznica.

Evo što se nudi, pa rezervirajte ukoliko se odlučite u tom razdoblju posjetiti Valenciju:

Riff x Steirereck, Beč – nedjelja, 18. lipanj, večera
Najpoznatiji par austrijske gastronomije - supružnici chef Heinz Reitbauer i Birgit Reitbauer, voditeljica bečkog restorana Steirereck, u restoranu Riff surađivat će s Berndom H. Knöllerom, chefom rođenim u Njemačkoj, kako bi osmislili jelovnik koji uključuje koncept Reitbauerovih „best of Austria“, nadopunjen Riffovim prepoznatljivim morskim specijalitetima. Ova multinacionalna njemačko-austrijsko-španjolska kombinacija s više sljedova za manje od 30 gostiju košta 185 € po osobi (bez pića).
Rezervacije:
www.restaurante-riff.com/en/reservations.

Arrels x A Casa do Porco, Sao Paolo – ponedjeljak, 19. lipnja, ručak

Chefovi Janaina i Jefferson Rueda iz restorana A Casa do Porco u brazilskome São Paulu donijet će svoju „demokratsku visoku kuhinju“ u restoran Arrels chefice Vicky Seville u Saguntu, sjeverno od Valencije. Trio je pripremio poseban jelovnik za samo 24 gosta, po cijeni od 175 € (bez pića) koji odražava Jeffersonovo majstorstvo u svim stvarima koje se tiču svinjetine, Janainino poznavanje tradicionalnih brazilskih jela i Vickyin uvid u sjajne lokalne namirnice, sve s naglaskom na održivosti.
Rezervacije:
www.restaurantarrels.com/en/contacto

La Salita x Alain Ducasse at The Dorchester, London – ponedjeljak, 19. lipnja, večera

Međunarodni kulinarski guru Alain Ducasse dolazi u Valenciju sa supertalentiranim Jean-Philippeom Blondetom, šefom kuhinje u maestrovom londonskom restoranu u hotelu Dorchester, kako bi surađivao s karizmatičnom Begoñom Rodrigo, cheficom-vlasnicom restorana La Salita. Pod naslovom „French Connection“, jednokratno iskustvo menija predviđa niz predjela posluženih na zadivljujućoj terasi hotela La Salita, nakon čega slijedi pet sljedova unutra, uključujući desert, zaokružen petit-foursom i koktelima na otvorenom; po cijeni od 300€ po osobi (bez vina).
Rezervacije:
www.anarkiagroup.com/reservas

Restaurante Fierro x Mauro Colagreco, Mirazur/Ceto, Azurna obala – utorak, 20. lipnja, ručak (dva termina posluživanja)

Kao chef-vlasnik restorana Mirazur u Mentonu na francuskoj Azurnoj obali, Mauro Colagreco doveo je svoj restoran do vrha popisa 50 najboljih svjetskih restorana. Restoran Ceto, još jedno prekrasno mjesto s pogledom na Mediteran unutar hotela Maybourne Riviera, jedan je od njegovih pothvata koje je ostvario u međuvremenu. Colagreco i Andrea Moscardino, šef kuhinje Ceta, udružit će snage s kulinarskim parom rođenim u Argentini, Caritom Lourençom i Germánom Carrizom, iz minijaturnog, ali vrlo obljubljenog restorana Fierra, s ciljem pripreme, kako to kažu, „ručka s intimnim okusom“.
Rezervacije:
www.fierrovlc.com/reservas

Ricard Camarena Restaurant x Lido 84, Gardone Riviera, srijeda 21. lipnja, večera

Talijanski chef Riccardo Camanini iz restorana Lido 84, smještenog na obali jezera Garda, radit će u skladu s najboljim chefom u Valenciji, Ricardom Camarenom, u njegovu istoimenom i slavljenom restoranu. Par će predstaviti ne samo jedinstveni meni, već će zajednički kreirati i nikad prije viđena jela „po mjeri“. Neka od njih bit će zajednički improvizirana, a druga osmišljena na temelju njihova zajedničkog etosa sezonskog karaktera, lokaliteta i jela od povrća i plodova mora. Gosti mogu kušati rezultat za 250 € po osobi, uz sparivanje s alkoholnim (390 €) ili bezalkoholnim (330 €) pićima.
Rezervacije:
www.ricardcamarena.com