Ne volim velike i gužvovite sajmove vinske, a volim rose vina. Ljubav prevagnula pa sam nedavno posjetila drugi po redu PINK DAY u organizaciji udruge WOW (Women on Wine). Na prvom nisam bila pa se ugodno iznenadih. Zarozilo mi se pred očima kad sam ušetala :).
Kako sam došla dok još nije bilo gužve, imala sam dovoljno vremena da kušam sve što me zanimalo. Da pitam i propitkujem. Nemam predrasude vinske, vjerujem sebi i svom doživljaju. Kad mi se neko vino svidi, rado ga preporučujem. Ako me pak neko vino ne dotakne, ja o njemu glasno šutim. Do nekog novog susreta. Jer nije isključeno da će me to isto vino u nekoj drugoj prilici upozoriti da se u datom trenutku jednostavno nismo razumijeli. Ma nemam ja problema s vinima. Mi se nađemo il' ne pronađemo.:)
Na sajmu je tako bilo svega - od mjehurića do „slatkiša“. Nema dvojbe da je na hrvatskoj vinskoj sceni rose postao vrlo popularan i tražen te da su pojedini vinari vrlo uspješni i ponosni na svoje kreacije. To me veseli, a najdivnije i najdraže mi je zavrtjeti u čaši mnoštvo raznolikih nijansi ružičaste. Veselim se svakoj boji i s nestrpljenjem čekam doživljaj mirisa i okusa. Evo mojih favorita:

  • pjenušac Movia Puro rose
  • Roxanich rose 2009
  • Volarević Syrtis rose 2012
  • Korta Katarina rose 2013

Spomenut ću i jedno viško vino.
Ne, nije ga bilo na sajmu. Prava šteta. Divan rose. Divno vino.

  • ROKI'S rose 2012

U svakom slučaju lijep i simpatičan sajam. Bravo cure!