Iće i piće

Otvoren je YEZI – novi panazijski fusion restoran u centru Zagreba

YEZI restoran i bar na adresi Amruševa 4 od 23. studenog otvoren je za sve ljubitelje okusa moderne panazijske hrane. Inspirirani tradicionalnim azijskim stilom uživanja u hrani, piću i druženju, gosti su pozvani da iskuse jedinstveni koncept u kojem se slavi moderna azijska kuhinja kroz umjetnost dim suma, miksologije koja nudi posebne koktele bazirane na 5 kineskih elemenata, uz najbolju ponudu svjetskih čajeva i europskih slastica.

YEZI priča priču o bogatoj panazijskoj gastronomiji i u ponudi ima jela u savršenoj izvedbi u moderno uređenom interijeru stvarajući neponovljivo gastronomsko iskustvo. General Manager hotela art'otel u kojem je smješten restoran, Tomislav Korošec na launch eventu uoči otvorenja je izjavio:

„Otvorenje panazijskog restorana i bara YEZI u hotelu art'otel rezultat je predanosti i strasti tima kako bi se gostima pružilo izvanredno gastronomsko iskustvo. Hotel art'otel, mjesto je gdje se elegancija susreće s umjetnošću, a od sada će svi moći uživati i u vrhunskoj gastronomiji i majstorskoj izvedbi svjetski poznatih chefova.“

Hvaljeni London Group Executive Chef Werner Seebach predvodi ovo novo, izuzetno i uzbudljivo gastro iskustvo u YEZI-ju. Werner je poznat po stvaranju izvrsnih i inovativnih kulinarskih iskustava u svjetskim restoranima Sushi Samba, Duck & Waffle i Chino Latino i kreator je koncepta YEZI uz Velia di Nolfo, VP Restaurant and Bars PPHE.

„Zajedno s Dinom i globalnim dim sum extraordinaire-om Tomom kreirali smo izvrstan azijski koncept. Glavni fokus je na dim sumu i manjim jelima koja su idealna za dijeljenje i istraživanje novih i posebnih kombinacija okusa. Razvili smo također i jedinstvenu ponudu slastica s kolegom chefom u Londonu,“ istaknuo je Werner Seebach i dodao da se veseli vidjeti sve u YEZI-ju.

Glavni izvršni chef restorana YEZI je Dino Knežević s bogatim internacionalnim iskustvom u renomiranim hotelima i restoranima. Na predstavljanju uoči otvorenja je dodao:

„Već neko vrijeme radimo na ovom projektu kojeg smo razvijali u Londonu i jako sam ponosan što sam dio ovog tima. Sigurni smo da će menu oduševiti sve ljubitelje fine panazijske hrane, a ponuda restorana i bara je raznovrsna i za svačiji ukus imamo odličan izbor.“

Posebnost ovog restorana je bogata ponuda dim suma u čijem kreiranju vodeću ulogu ima jedan od najiskusnijih europskih dim sum kuhara, Tom Tian Hau Low, koji je iskustvo izgradio u Hong Kongu i Tajvanu i u YEZI donosi gotovo četrdeset godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta.

Jelovnik u restoranu YEZI prikazuje niz prepoznatljivih panazijskih jela od velikog izbora dim suma, sashimija salata, jela iz woka i jela sa žara i iz pećnice inspiriranih azijskom gastronomijom, koja dolaze u dojmljivom postavu stola. Intrigantan menu s jelima od ribe, mesa, ali i vegetarijanskim jelima na stranici YEZI restorana dokazuje predanost pružanju raznovrsne i inovativne gastronomske ponude.

Čaj je jako povezan s kulinarskom tradicijom dim suma koju možete naći u azijskim čajanama. U YEZI restoranu možete odabrati najkvalitetnije čajeve na svijetu, a ponuda se savršeno nadograđuje pružajući inovativan izbor deserata koji kombiniraju istočnjačke i zapadnjačke okuse, a čajevi i kolači se mogu kupiti i za ponijeti. Inovativna miksologija nadopunjuje okuse YEZI ponude hrane. Tako je kreativna koktel karta YEZI bara inspirirana azijskom filozofijom pet elemenata; drvo, vatra, zemlja, metal i voda i svako piće zarobit će maštu gostiju putem njihovih osjetila. Zanimljivi nazivi i intrigantne arome utjelovljuju sam osjećaj raskoši.

YEZI interijere dizajnirali su hvaljeni studio za dizajn interijera Digital Space i studio Atellior koji su dizajnirali suvremeni interijer kombinirajući sofisticiranost jednobojnih i metalnih detalja poput mesinga i nehrđajućeg čelika sa zlatnim detaljima koji nadopunjuju YEZI brending. YEZI se nalazi u centru Zagreba u art'otelu, prvom lifestyle i art hotelu ovog koncepta međunarodne i dinamične hotelske kompanije Arena Hospitality Group. Posebnu umjetničku atmosferu art'otelu daju originalna djela Borisa Bućana koja se nalaze izložena u cijelom hotelu, sobama kao i u restoranu i baru YEZI.

YEZI restoran i bar je otvoren od ponedjeljka do nedjelje od 12 do 23 sata, a rezervirati se može na stranici YEZI restorana i bara yezirestaurant.com i na +3851 6001 717. Više novosti i zanimljivost i na YEZI instagram stranici yezi.zagreb